-
One Brain
-
A One Brain módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és saját kutatások eredményei ötvöződnek benne. 1972-től kezdődően alakul és fejlődik, 1982 óta használják szerte a világon.
-
Mit jelent az, hogy One Brain?
A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. A bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami az "üss vagy fuss" reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.
-
Hogy működik?
A One Brain technikája a probléma okának megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak bennünket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengébb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük a pácienst, mintegy házi feladatként.
-
Hogyan határozza meg a probléma forrását?
Egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjéről. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek nevezi. Az ok, amiért mi izomtesztelést használunk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez. Tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.
-
One Brain Tanfolyamok, amiket nálam is megtanulhatsz:
1. Egymásra épülő kurzusok:
-
I. tanfolyam: A szakma eszközei / Tools of the Trade™  (2 nap)
A résztvevők megtanulják a kineziológia alapjait, az izomtesztelést, valamint megismerhetik a rendszer gerincét alkotó viselkedési barométert és a stressz oldására szolgáló technikákat.
-
II. tanfolyam: Alap "Egy Agy" / Basic One Brain™  (3 nap)
Ez a program a hangsúlyt a tanulási problémákra és azok korrekciójára helyezi. Továbbfejleszti az izomtesztelés és a stresszoldás technikáit, összehangolva a két agyféltekét, innen a rendszer neve: One Brain, azaz egy agy.
-
III. tanfolyam: Testkód / Under the Code™  (3 nap)
E tanfolyam után mindenki másként tekint majd az emberekre és saját magára is. Előtérben a testi jellegzetességeink illetve a bennünk kódolt kommunikációs és kapcsolatbeli problémák és azok korrekciói állnak.
-
IV. tanfolyam: Haladó "Egy Agy" / Advanced One Brain™ (4 nap)
A dyslexiát kiváltó érzelmi okok állnak a középpontban. Az itt tanult technikák segítségével mind az érzelmi, mind a fizikai energiablokkokat felismerhetjük és megszüntethetjük. Maui és Bach esszenciák, szimbólumok, drágakövek használata a stresszoldásban.
-
A fenti tanfolyamok tananyaga egymásra épül, csak egymás után, sorrendben végezhetők el. 
-
2. Tanfolyamok előképzettség nélkül:
-
"Mire fókuszálsz?" (1 nap)
„Azért vagyunk ezen a világon, hogy teremtsünk. Mindenkinek meg van az eszköze arra, hogy megteremtse azt, amit meg akar teremteni.” (Gordon Stokes)
Azt kapod, amire fókuszálsz. De mire irányul a figyelmed? Arra, amit nagyon akarsz, vagy amit nagyon el akarsz kerülni? Hogyan teremtsük meg ennek ismeretében azt a jövőt, amit szeretnénk, hogyan alakíthatjuk a saját sorsunkat?
Ez a tanfolyam előképzettség nélkül végezhető.
-
"Az élet változik" (1 nap)
A cím magáért beszél, az élet, bizony, változik. Mindenféle kapcsolatainkban sokszor érezzük, hogy jó lenne, ha a másik megváltozna; mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha ilyen vagy olyan lenne, ha ezt vagy azt tenné, vagy nem tenné. Próbáljuk őket megváltoztatni, erővel, trükkel, kedvességgel, zsarolással, pedig a másik megváltoztatásának legegyszerűbb módja, ha mi magunk változunk. Nem csak a többiek, hanem az egész minket körülvevő világ változni fog, és éppen a nekünk tetsző irányba. Érdemes rászánni erre egy napot!
Ez a tanfolyam előképzettség nélkül végezhető.
-
3. Mini tanfolyamok OB 1. végzettséggel:
-
"Várakozó kilók 1." (1 nap)
Minden túlsúllyal, illetve kóros soványsággal küszködő emberben a látható felszín alatt ott lappang  egy "ideális test", amely csak azt várja, hogy érvényre juthasson.
Rengeteg jelen idejű választásunk a múltban megélt traumákon, érzelmi sérüléseken alapszik, olyan döntéseink is, mint amikor étkezéssel kíséreljük megvalósítani önmagunk "kiteljesítését", nagyobbra növelt testünkkel próbáljuk "védeni" belső énünket, vagy a "mellőzöttség" érzése miatt döntünk úgy, hogy "láthatóbbá" tesszük magunkat.
Ez az egy napos 3in1 Concepts mini tanfolyam, amelynek célja a testünkkel való kommunikáció helyreállítása, a táplálkozáshoz kapcsolódó negatív hitrendszerek oldásával, amelyek megakadályozzák, hogy újra közel kerülhessünk a bennünk rejlő "ideális testhez", ahhoz az egyedi lényhez, akik önmagunk vagyunk.
Ez a tanfolyam nagy segítség ahhoz, hogy megtaláld a számodra helyes táplálkozást, mozgásformát, és segíteni tudj klienseidnek is ebben.
A tanfolyam elvégzésének feltétele: One Brain 1. végzettség
-
"Írói blokkok oldása" (1 nap)
Emberi világunkban a szavakon keresztül próbáljuk kifejezni és megértetni magunkat. Talán nincs még egy olyan dolog a világon, amelyikhez ennyi pozitív és negatív tapasztalat kapcsolódna, mint a kimondott szóhoz. A szavainkkal megtermtjük a valóságunkat. Igen ám, de mi van, ha csupa fájó, félreértett, zavaros szó van a fejünkben? A szomorú valóság az, hogy akkor az általunk megteremtett és megélt valóság is a fenti jelzőkkel lesz jellemezhető. Sokkal többről van tehát szó, minthogy tudunk-e sikeres írókká válni – hiszen miért is ne tudnánk, ha ez a szívünk vágya! Az igazi kérdés az, hogy képesek vagyunk-e kapcsolatba kerülni a szavak zavaros felszíne mögött megbúvó belső valóságunkkal, és hogy azt a valóságot teremtjük-e meg szavaink által, amit valóban élni szeretnénk.
Ez után a tanfolyam után színesebben, élvezetesebben tudod majd kifejezni személyes tudásodat és valóságodat, mert oldjuk azokat a blokkokat, amelyek ezektől elválasztanak.
Hasznos lehet ez a tanfolyam mindazoknak, akik növelni szeretnék a szóbeli és/vagy írásbeli kommunikációs képességeiket.
A tanfolyam elvégzésének feltétele: One Brain 1. végzettség
-
"Bőség" (1 nap)
Fedezd fel múltadban azokat a blokkokat, melyek útját állják annak, hogy mindenben - ideértve a pénzt is -, bőségben élhess! Vizsgáld meg érzelmeidet és határozd meg, mi akadályozza meg bőségedet életed minden területén?
Addig, amíg valaki felé tartozásunk van- legyen az testi, lelki, vagy szellemi, addig a bőség sem áramlik zavartalanul az életünkben. Itt az ideje oldani ezeket a blokkokat és elindítani ezt az áramlást.
A tanfolyam elvégzésének feltétele: One Brain 1. végzettség
-
"Allergiák oldása" (1 nap)
Ezen a tanfolyamon megtaláljuk és oldjuk az allergia okait, hogy EGÉSZségesebb és
teljesebb életet élhess saját választásod szerint. Harmóniába kerülve önmagaddal, harmóniába kerülhetsz a világgal is.
A tanfolyam elvégzésének feltétele: One Brain 1. végzettség
-
"Nincs kifogás" (1 nap)
Hogyan szoktad elérni a céljaidat? Átgázolsz mindenkin nem kímélve önmagadat, a legfontosabb kapcsolataidat és egészségedet?
Jó hírem van számodra: ezen a tanfolyamon oldjuk azokat a gátakat, amelyek megakadályozták, hogy könnyedén és együttműködően teljesítsd be életed lényegi célját.
A tanfolyam elvégzésének feltétele: One Brain 1. végzettség
-
"Viselkedési Barométer a testen" (1 nap)
Mit árul el a Tested? Miről beszélnek az izületi fájdalmak, az emésztési problémák, a "beállt" nyak, derék és egyéb testrészeink? Részletesen beszélni fogunk a fizikai test különböző részeinek szimbolikájáról, a betegségtünetek kialakulásának útjáról, a testtartás és a tünetek üzeneteiről.
Várok mindenkit, aki többet szeretne tudni a testéről és szívesen megértené testének szavak nélküli üzeneteit. Ne feledjétek: testünk egy olyan jól megalkotott bioszkafander, ami hosszú évtizedekig szolgál bennünket, pedig legtöbben pedig még annyi figyelmet sem fordítunk rá, mint az autónkra szoktunk. 
Szívből ajánlom mindazoknak, aki mélyebb önismeretre vágynak, vagy segítőként foglalkoznak másokkal.
Ez a tanfolyam azonnal használható tudást nyújt ahhoz, hogy értelmezni tudd a tünetek szimbolikus jelentését és új színben lásd meg az eddig megismert korrekciók hatását.
-
4. Gyermektanfolyamok:
-
A gyerektanfolyam egy bűbájos program, mellyel a gyerekeket megtanítjuk arra, hogy hogyan tudják felismerni, és egyszerű, hatékony módszerekkel megoldani saját problémáikat. A cél, hogy újra kedvüket leljék a tanulásban, olyan könnyed és örömteli tapasztalat legyen számukra a tanulás, mint egészen kicsi korukban volt.
A gyermekek a tanfolyamon mindenekelőtt azt tanulják meg, hogyan tudnak segíteni maguknak, anélkül, hogy másokra – szüleikre, tanáraikra, társaikra - lennének utalva. Fontos szerepet kap a saját felelősségük kérdése. Minden ember – minden gyerek csodálatos, egyedi, egyformán értékes teremtmény. Éppen ennek a tudatosítása a legfontosabb ennél a tanfolyamnál!
Sok szeretettel várjuk azokat a gyermekeket...
...akik először mennek iskolába - hogy megelőzzük a későbbi izgalmakat. 
...akik lassabban, kemény munkával, hosszabb-rövidebb ideje koptatják már az iskolapadot és szeretnék inkább játszva könnyedén, magabiztosan, sikeresen folytatni a tanulást.
...akik unják az iskolát vagy bizonyos órákat, tanárokat (hiperaktívak) – sokszor dühösek, verekszenek, nem tudnak odafigyelni az órán, szétszórtak, folyton izegnek-mozognak.
...akik nagyon izgulnak, ha hangosan olvasni kell / helyesírás dolgozatnál / szöveges feladatoknál. Akadozva olvasnak. Gyakran betűt tévesztenek.
...akik nem tudják megérteni a matekot.
...akik megtanulják, amit kell, de mire felelésre, dolgozatra kerül a sor egy semmi sem jut az eszükbe.
...akik azt hiszik, hogy a többi gyerek okosabb vagy szebb és sokkal könnyebben talál barátokat.
...vagy csak egy jó társaságban szeretnének mókás, különleges játékokat játszani, amikkel a tanulás gyerekjáték és közben felfedezzük milyen értékesek, különlegesek vagyunk.
"Egy gyereknek ez semmiség!"
( Gabrielle Ulbrich )
-
Előzetesen jelentkezni, illetve érdeklődni a bogi @ evinger.hu e-mail címen lehet.