Túl a kineziológián, túl a pszichológián: 
HÁROM AZ EGYBEN MÓDSZER
'Daniel Whiteside'

A KINEZIOLÓGIÁN TÚL...
     A definíciójából adódóan a kineziológia a test szerveinek és izmainak az integrálására fókuszál. A kineziológia az „orvoslás” leginkább figyelemre méltóbb előrelépése századunkban. A kineziológia testről kialakított képe, valamint a test képességeinek, lehetőségeinek ismerete gazdagította emberiségünket. Dr. George Goodheart megérdemel minden elismerést és tiszteletet ezért a csodálatos ajándékért, amit az egész világ számára adott.
     Az Amerikai Egyesült Államikban – és még nagyon sok más helyen is a világban – a „kineziológus” cím használata nem legális, hacsak, az adott személy nem végezte el az ehhez a titulushoz szükséges hivatalos tanfolyamokat. A Három az Egyben Facilitátorai NEM „kineziológusok”, hacsak nem felelnek meg az ehhez a minősítéshez szükséges végzettséggel.
     A Touch for Health, az Alkalmazott Fiziológia, stb… ezek, és még nagyon sok más, különböző „megközelítési forma” használja az alap kineziológiai modellt, miközben csodákat visznek végbe annak érdekében, hogy milliók egészségében és jól létében érjenek el nagyszerű, pozitív változásokat. Ez egy csodálatos és sikeres gyógyító terület.

Gordon Stokes 12 éven keresztül odaadóan dolgozott Tréning Igazgatóként a Touch for Health alapítványnál. Nagyon kevés azoknak a száma, akik az egészségügy területén nagyobb tapasztalattal rendelkeznének a test újra kiegyensúlyozásában, mint ő. Ám a hivatalos technikai meghatározásából adódóan, Gordon NEM „kineziológus”. És Daniel Whiteside sem, csakúgy, mint a Három az Egyben egyik Facilitátora sem – kivéve, ha egyénileg el nem végezte az ehhez a címhez szükséges tanfolyamokat.
     A Három az Egyben Módszer tiszteli a kineziológiát és az Alkalmazott kineziológiát – mégis NEM ez az, amiről a Három az Egyben Módszer szól. NEM az egyensúlyából kibillentett TEST „újra egyensúlyba” hozatalával foglalkozunk.

A PSZICHOLÓGIÁN TÚL…
     Dr. Freud első, az 1990-es publikációja (The Interpretation of Dreams) (Az álmok jelentése) óta, a pszichológiának meg volt a maga százada, amelyben nagyszerű munkát végzett a különböző mentális abberációk azonosításában és kategorizálásában. Amikor „általánosságokról” beszélünk, elmondhatjuk, hogy a pszichológia megváltoztatta az emberi tudatosságot. Sikere olyan figyelemre méltó, mint amilyen felbecsülhetetlen a léte.
     Ezek az általánosságok mérhetetlen mértékben vitték előre az emberi megértést. Noha, az egyéni pszichoterápia sikere már egy teljesen másik történet. Az egyéni pszichoterápia ugyanis hosszú és unalmas és a végső, pozitív eredménye is megkérdőjelezhető.
     A pszichoterapeuták és a pszichológusok elismert szakemberek – hatóságok, szaktekintélyek” – mégis lehetőségeik csupán a szóbeli kommunikációra és a klienseiktől származó visszajelzésekre vannak korlátozva. „Hogy érzel ezzel kapcsolatban? és Milyen új választásokat vagy képes a jövőben meghozni?”
     Hivatalosan csak a pszichiáterek – képzett és akkreditált egészségügyi szakemberek – azonosíthatnak, diagnosztizálhatnak és kezelhetnek „mentális betegségeket”. Mégis a hosszú képzésük és a nagy tudásuk ellenére is, a legtöbb pszichiáter szerint az alapvető gyógyuláshoz vezető út a gyógyszereken keresztül vezet. „Itt van, vedd ezt be….”
     Túlságosan is gyakran, ez gyógyszerektől való függőséghez vezet, valamint a gyógyszerek mellékhatásai sokszor borzasztóbbak önmagukban, mint a „mentális rendellenesség”, amelynek kezelését igyekszik a szer javítani.
     Továbbá: az orvosi pszichiáteri hivatás felhasználhat lobotomiát, (lebenymetszés), elektrosokkot és sterilizálást is, mint végső legális eszközt.

A HÁROM AZ EGYBEN MÓDSZER „MÁS”…
     Meg kell érteni, hogy a Három az Egyben módszer teljesen más és egyedülálló a maga nemében az emberi megértés és a test energia egyensúlyának korrigálása területén. Nem lehet sem a kineziológiához sem pedig a pszichológiához hasonlítani. Ez a kineziológián és a pszichológián is túl ér.
     „A Három az Egyben a Test, a Lélek és a Szellem egységesítését tartja szem előtt. A test integrálásának elősegítése érdekében, különböző kineziológia - központú korrekciót használunk a blokkolt energiák elengedéséhez. Az elme integrálásának elősegítéséhez a Viselkedési Barométert használjuk. A szellem egységesítésének elősegítéséhez pedig a Szerkezet / Funkciót használjuk.”
     Az önmegismerés egyetlen más megközelítési módszere sem egyesíti ezt a hármas tudatosságot. A pszichológiában nincsen izomtesztelés, amelynek segítségével képesek lennénk elkerülni a Tudatos / Tudatalatti tudatosságot. Továbbá nem használja a Viselkedési Barométert sem, amellyel azonosíthatná az egyéni szükség valós vágyait és félelmeit. Nem figyel és nem is képes olyan megbízhatóan összpontosítani a korregresszióra, mint a Három az Egyben Módszer. Nem tartalmaz továbbá (vagy nem használ) olyan stresszoldó módszereket, amelyeket mi használunk az Oldás, a Betáplálás, vagy a Jövő progresszió során.
     A Három az Egyben „túl halad” bármilyen más napjainkban használt fizikai, metafizikai vagy parapszichológiai megközelítést.
     A Negatív Érzelmi Töltés oldására összpontosít, amelyek gátolják a szabad választást és segít az embereknek az általuk leginkább óhajtott jövő elérésében. Ez az, amit mi tesz, segít, facilitálja a kívánt pozitív változás elérését.

Az egyén az egyetlen hatóság a saját fejlődésében!

Más szavakkal, ebben a munkában te – mint a Három az Egyben Facilitátora – a kliens jövojét tartod a „kezedben”.
-
BECSÜLD MEG ezt az ajándékot, amelyet a Három az Egyben tesz lehetové számodra, ugyanakkor BECSÜLD MEG az ajándék abszolút egyedülálló jellegét, amelyet Te adhatsz mások számára.
-
ADD TOVÁBB EZT AZ AJÁNDÉKOT a Három az Egyben társ szerzoinek, Gordon Stokesnak és Daniel Whitesidenak oszinte, szívbol jövo bizalmával.